Zondagavond 24 april komt Matthijs Hoogendijk met zijn projectkoor en musici naar onze kerk om samen met de gemeente te luisteren naar en te zingen over het leven van Jezus, Zijn kruisweg, dood en opstanding.
Het thema van het concert luidt: ‘Het verhaal gaat verder…’. Met Kerstfeest wordt de geboorte van Jezus nog door velen herdacht. Maar daarna wordt de aandacht voor de Zoon van God minder, terwijl de reden van Zijn komst op aarde toen juist zichtbaar werd. Als verteller neemt Bram van Binnendijk ons op een hedendaagse manier mee in het Bijbelverhaal. Dit maakte het voor Matthijs mogelijk om een muzikaal doorlopend programma te schrijven en arrangeren, zonder (onbedoelde) stiltes tussen de liederen, waardoor de luisteraar vanaf de allereerste noot in het verhaal wordt meegenomen.
Tijdens het concert wordt een deel van de liederen gezongen door het ca. 35-koppige gelegenheidskoor. Het publiek kan meezingen met bekende, traditionele Paasliederen, die in een nieuw, modern jasje zijn gestoken. De liederen worden begeleid door een instrumentaal ensemble, dat bestaat uit zowel professionele musici als goede amateurmuzikanten. De begeleidingsband wordt dit concert aangevuld met elf strijkers onder algehele leiding van Matthijs.
De organisatie van de avond is geheel in handen van Stichting MPH (Muziek Producties Hoogendijk). De stichting wil professionele muzikanten samenvoegen met goede amateurmusici, waardoor zij van elkaars kwaliteiten kunnen leren en elkaar kunnen versterken. Het gezamenlijke muzikale niveau gaat daardoor omhoog. Zij hebben veelal jaren ervaring in het bespelen van hun instrument. Tevens streeft de stichting ernaar amateurkoorzangers met verschillende zangniveaus een zo hoog mogelijk niveau te laten bereiken.
Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop van het concert wordt bij de uitgang gecollecteerd. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.stichtingmph.nl.