De Chute

In 1990 is De Chûte door de jeugdraad van de Gereformeerde Kerk opgericht als Christelijke jongerenvereniging uit Nieuwendijk. Uiteraard moest de vereniging een naam krijgen en die naam was vrij snel gevonden. De parachute is de bescherming van een parachutespringer zodat hij veilig op de grond kan landen. Zo is dat ook met het menselijk leven, dat ook bescherming nodig heeft. Een parachute kan men ook zien als: spanning, sensatie en avontuur.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat de Chûte nou precies is? Misschien wilde je ooit wel komen maar was je te druk, had je andere plannen of wist je niet dat je altijd binnen mag komen wandelen…. Ben je 14 jaar of ouder en/of zit je in de 2e klas van het middelbaar onderwijs of hoger, dan ben jij van harte welkom op de Chûte! Breng gerust een vriend of vriendin mee.

Vanaf zondag 12 september 2021 starten we weer met avonden.

Rond 19.30 uur gaan de deuren van de Inloop open en staat er koffie en thee klaar om de avond te openen.

De avond begint om 20.00 uur en wordt om ongeveer 21.15 uur afgesloten. Het thema van een avond is meestal heel afwisselend: de ene week spelen we een spel, en de andere keer wordt er aan de hand van een onderwerp of actualiteit een discussie gevoerd. Daarna kun je nog poolen en nakletsen met een drankje.

Gedurende het seizoen worden er ook allerlei ‘losse’ activiteiten georganiseerd.

Als afsluiting van het seizoen gaan we een weekend op Chûtekamp!

Check ons op Facebook: De Chute Nieuwendijk en op Instagram: @dechute.nieuwendijk