Gespreksgroepen

Samen Geloven Groep

De Samen Geloven Groep is een gespreksgroep voor twintigers, dertigers en begin 40-ers. We komen een aantal vrijdagavonden bij elkaar en gaan in gesprek over geloof. Welke rol heeft geloven in jouw leven? Hoe vorm je je christelijke identiteit? Welke vragen, twijfels en inzichten zou je in relatie met de bijbel en actualiteiten uit het leven met elkaar willen bespreken? Elkaar leren kennen, je geloof verdiepen maar ook met ruimte voor gezelligheid. De locatie is in een toegankelijke sfeer wisselend bij één van de deelnemers thuis.

De groep telt ca. 30 deelnemers waarvan er gemiddeld 15 personen per avond aanwezig zijn. De invulling van de avond wordt door wisselende duo’s vorm gegeven.

Hier volgt een korte impressie van wat de groep in seizoen 2017/2018 heeft gedaan. Er zijn verschillende discussieavonden gehouden over o.a. het kerk jaarthema dankbaarheid, de wil van God, vercommercialiseerde kerst en goede voornemens. Verder hebben we een Bijbel Pub Quiz gedaan, is er film gekeken en is er gewandeld in tweetallen met geloofsvragen voor onderweg. Het seizoen wordt afgesloten met een BBQ.

De avonden zijn gevarieerd met voorop geloof, plezier en ontspanning.

Nog niet geweest, maar wel geïnteresseerd? Sluit gerust eens aan! In de Kerkgids vindt u meer informatie en de contactpersonen voor deze gespreksgroep.

Gespreksgroep “Geloven doe je Samen”

Zo eens per maand op een avond komt een gespreksgroep bij elkaar. De groep bestaat uit Arina en Hugo, Tus en Ina, Joke, Marjan en Hanneke. We praten over geloven en hoe beleef je je geloof in het dagelijks leven, over twijfelen en hoe daarmee om te gaan. Om de beurt bereiden we een onderwerp voor. Dat kan uit een boekje zijn, maar ook een vrij thema is mogelijk.

Het is hartverwarmend om met elkaar te praten en er voor uit te komen dat we het ook niet allemaal zeker weten. Maar juist dat durven uit te spreken en de reacties daarop helpen ieder van ons weer verder. De avond beginnen en/of besluiten we met het zingen van liederen, meestal uit de Opwekkingsbundels.

Wil je ook eens meepraten dan ben je van harte welkom! Of kom gewoon een keer kijken en luisteren of deze gesprekken je aanspreken. Op de nieuwsbrief zullen we de data zetten en bij wie we die keer samen komen.

Meer info? In de Kerkgids vindt u meer informatie en de contactpersonen voor deze gespreksgroep.

Ladies Night

De ladiesnightcommissie organiseert 5 avonden (meestal op woensdagavond rond half 8) per jaar een leuke thema-avond voor vrouwen tussen de 25 en 40 jaar.

Vaak zijn het thema’s uit het dagelijks leven gecombineerd met een bijbeltekst en/of een gebed. Na ruim een uur bezinning is het officiële gedeelte afgerond en kan iedereen naar wens nog even napraten en wat drinken.

Data en onderwerpen komen op de nieuwsbrief en in kerkklanken.

De ladiesnightcommissie bestaat uit Karin van Breugel, Lenneke Ebert, Marielle Groenevelt en Irene Wolvers.

In de Kerkgids vindt u meer informatie en de contactpersonen voor deze gespreksgroep.

Gesprekskring

Elke tweede donderdag van de maand is er een Gesprekskring, waar iedereen welkom is en er over actuele geloofsonderwerpen wordt gesproken. De kring is van 13.30 tot 15.00 uur, afwisselend bij gemeenteleden thuis. Meer informatie hierover wordt in de nieuwsbrief aangekondigd.